Dagens obligationsmarked

Onsdag den 15. maj 2019

 

 Ny uro om Italien svækkede i går EUR
• Markederne genfandt benene efter store fald i mandags
• Fokus på politiske konflikter

 

Dagens kommentar

Over natten har den kinesiske industriproduktion for april vist lidt skuffende takter med en stigning på 5,4% å/å mod forventede 6,5%. Foruden industriproduktionen viste detailsalget i april en stigning på 7,2% å/å, hvilket er det svageste væksttakst siden slutningen af 1990'erne.

Det er sandsynligt, at de svage nøgletal fra april samspil med den sidste uges eskalering af handelskonflikten vil udløse nye lempelser fra den kinesiske regering.

 

I Italien meddelte vice-premierminister Matteo Salvini i går, at regeringen er klar til at bryde EU's finanspolitiske regler for at skabe jobs. Den udmelding vil næppe vække optimisme i EU-kommissionen, der for kort tid siden opjusterede prognosen for landets budgetunderskud til 2,9% i 2019 og 3,5% i 2020.  Med den seneste udmelding fra Salvini kan man ikke udelukke at ved de kommende budgetforhandlinger i efteråret at nye sammenstød med støvlelandet virker meget sandsynlige.

 

Svensk inflation (KPIF) tiltog i april fra 1,8 til 2,0%, mens den underliggende inflation (KPIF-XE) steg til 1,6%. Udviklingen var i tråd med markedets og Riksbankens forventninger, og markedsreaktionen var afdæmpet. Vi venter fortsat ingen yderligere renteforhøjelser fra Rikbanken i dette konjunkturopsving.

 

Theresa May planlægger en ny afstemning om skilsmisseaftalen med EU, der vil skulle finde sted i starten af juni. May ser det dog som en nødvendighed, at selve udtrædelsen bliver godkendt i det britiske parlament inden sommerferien. Trods konstruktive forhandlinger med oppositionsleder, Jeremy Corbyn, er parterne dog stadig uenige om betingelserne for den britiske udtrædelse. Udsigten til en snarlig fremgang i forhandlingerne er derfor stadig sløret.

 

Tysk økonomi voksede i første kvartal som ventet 0,4% k/k. Økonomien var i 2. halvår ramt af svag ekstern efterspørgsel og udbudsforstyrrelser i bl.a. bilsektoren, der var tæt på at sende Europas største økonomi i en teknisk recession. De faktiske signaler fra virksomhederne (PMI, IFO) signalerer dog stadig svaghed i navnlig industrien, der i øjeblikket er ramt af svag ordreindgang fra bl.a. Kina, Tyrkiet og Storbritannien.

Markedsfokus vil i dag hvile på den politiske udvikling i handelskonflikten mellem Kina og USA, Brexit og Italien.

 

Udbetalingskursen på 1,5% 2050 med afdrag er 99,40 og F-kort (Juli’21) er 100,00.