Dagens obligationsmarked

Tirsdag den 18. december 2018.

 

En udpræget risikoaversion præger markederne fra ugens start, de europæiske aktiemarkeder faldt med mere end 1%  i går. De amerikanske aktier tabte mere end 2% i gårdsdagens handel.

 

I nat talte den kinesiske præsident Xi Jinping og han sagde ikke noget som kunne berolige markederne mht den verserende handelskonflikt mellem USA og Kina. Den kinesiske præsident nævnte dog, at kinesiske politik ikke skulle dikteres udefra, markedet havde dog forventet nogle mere konkrete udmeldinger.

 

I går fik vi de endelige inflationstal fra euroområdet, som var på niveau med forventninger. I november faldt forbrugerpriserne med 0,2% sammenlignet med måneden før, svarende til en årlig stigning på 1,9%.

 

I går var der ikke meget bevægelse i de europæiske renter. Den tyske 10-årige handles her til morgen fortsat i 0,25%. Dog i USA aftog renterne i forlængelse af den forhøjede risikoaversion. Den 10-årige amerikanske statsrente handles her til morgen i 2,84%, og nærmer sig derved de laveste niveauer siden august.

 

Olieprisen handles her til morgen i 58,6, hvilket tangerer de laveste niveauer siden efteråret 2017. Det er næppe tilfredsstillen for OPEC+, der for mindre end 14 dage siden annoncerede nye produktionsbegrænsninger fra januar

 

Udbetalingskursen på 2% 2050 med afdrag er på 99,45 og F-kort (Juli’21) er 99,95.