Nyt sommerhuslån er populært

I maj vedtog Folketinget at hæve grænsen for, hvor meget realkreditbelåning der må være i et sommerhus. Grænsen blev sat op fra 60 til 75 procent, og siden maj har mere end hver anden sommerhuskøber sagt ja tak til den nye og højere belåning. Men også eksisterende sommerhusejere har taget de nye lån til sig. Læs hvorfor.

Har du købt sommerhus denne sommer, har du kunnet vælge at få et realkreditlån op til 75 procent af købesummen. Og det har seks ud af 10 sommerhuskøbere takket ja til, siden den nye belåningsgrænse blev til virkelighed.

 

”Den nye og højere belåning giver alt andet lige en billigere finansiering af sommerhuskøbet, og det har uden tvivl været efterspurgt”, siger Jeppe Borre, seniorøkonom i Nykredit, der bekræfter, at der er en bred efterspørgsel i hele landet efter de nye lån.

 

Hvert femte lån er et tillægslån

Også eksisterende sommerhusejere har haft glæde af muligheden for højere belåning. De har nemlig kunnet optage et tillægslån.

Danskerne bruger ikke alene den nye belåning til sommerhuskøb. Hvert femte lån er et tillægslån.

Jeppe Borre, seniorøkonom i Nykredit

”Danskerne bruger ikke alene den nye belåning til sommerhuskøb. Hvert femte lån er et tillægslån, som sommerhusejerne fx kan bruge til at gøre en renovering af sommerhuset billigere, end det var tilfældet før den nye belåning. Samtidig kan nogle have en anden og dyrere gæld, som de ønsker at betale af ved at optage tillægslån i sommerhuset,” siger Jeppe Borre.

 

Populariteten er kommet for at blive

Populariteten for den nye 75 procent-belåning er ifølge Jeppe Borre kommet for at blive.

 

”Den højere belåning giver ganske enkelt god økonomisk mening for både sommerhuskøberen og sommerhusejeren. Og det bekræfter sommerens efterspørgsel, hvor den højere belåning udgør mere end halvdelen af alle nye lån. Og det tror jeg, langt fra er et enkeltstående tilfælde. Den høje andel af lån med højere belåning kommer til at vare ved fremover,” siger Jeppe Borre.

 

Læs også: Så meget betyder den nye sommerhusbelåning i kroner og øre

Læs også: Forstå den nye sommerhusbelåning

25. september 2017

Top 10 kommuner med flest nye sommerhuslån med 75 procent belåning

1. Odsherred 2. Gribskov 3. Guldborgsund 4. Halsnæs 5. Frederikssund 6. Jammerbugt 7. Syddjurs 8. Slagelse 9. Varde 10. Ringkøbing-Skjern

Jeppe Borre

Chefanalytiker i Totalkredit

Ekspert i renteforhold og obligationstyper samt fordele og ulemper ved omlægning, op- og nedkonvertering, kurser og bagvedliggende obligationer.