Tendens: Vi pendler længere og køber nye biler

Danskerne har fået længere til arbejde. Til gengæld er vi blevet mere ivrige efter at købe nye biler.

Se, hvor langt du og din nabo i gennemsnit har på arbejde, og hvordan du kan forene drømmen om en bil – eller en ekstra bil – med hverdagsøkonomien. Vi har fået længere på arbejde. Til gengæld har lidt flere familier en bil i dag sammenlignet med 2013. Er du som gennemsnittet, er der også en stigende sandsynlighed for, at du har købt en ny bil. Det viser tal fra Danmarks Statistik. 

4,2%

af alle familier købte eller leasede ny bil i 2016. Kilde: Danmarks Statistik

Så langt kører vi til arbejde

Den gennemsnitlige dansker har 19,5 kilometer på arbejde, men der er en tendens til, at jo mindre by, du bor i, jo længere har du på arbejde. Er du lønmodtager eller selvstændig i en by med mellem 2.000-4.999 indbyggere, har du i gennemsnit knap 28 kilometer på arbejde.

Sammenligner man med, hvor langt der blev pendlet i 2007, er afstanden steget markant frem til 2015, hvor Danmarks Statistik senest har målt. Struer Kommune er et af de steder, hvor pendlerafstanden er steget mest. Her har lønmodtagere og selvstændige fået knap 47 procent længere til arbejde i 2015 end i 2007.

 

Hønen eller ægget

Om vi har fået længere til arbejde og derfor køber flere biler, eller om det er modsat: At vi køber flere biler og derfor kan bo længere væk fra vores arbejde, melder historien ikke noget om. Generelt viser tallene fra Danmarks Statistik dog, at topledere og parfamilier med børn er topscorerne blandt bilejerne – uanset hvor langt de pendler.

90%

af alle parfamilier med børn har bil. Kilde: Danmarks Statistik

Sådan får du råd

Som boligejer har du flere muligheder, hvis det er en bil – eller bil nummer to, der står på ønskelisten.

Er du Boligbank360 eller Boligbank 365-kunde i Nykredit, har du mulighed for at få et VIP billån med en særlig lav rente. Vi kan ofte oprette lånet inden for en time, så har du forelsket dig en bil hos forhandleren, går der ikke længe, før du kan få den med hjem. 

Læs mere om VIP billån

Det er også oplagt at se på et tillægslån, hvis du har friværdi i boligen. Din bolig kan belånes op til 80 procent, men er din bolig for eksempel kun belånt op til eksempelvis 50 eller 60 procent, har du mulighed for at få et tillægslån, så du belåner din bolig op til de 80 procent. Dermed sættes boligen i spil for at kunne opnå et ønske, som gavner hele familien.

Se, hvordan du bringer din friværdi i spil

Kom godt videre

Artikel | 2 min

Det betyder den nye registreringsafgift

Registreringsafgiften på biler er blevet sænket. De fleste biler er blevet billigere – men ikke alle. Se, hvad din nye bil kommer til at koste.

Bilforsikring

Den rette bilforsikring giver dig økonomisk forudsigelighed i hverdagen. Med vores tilvalg kan du sammensætte den løsning, der dækker netop dine behov.

VIP BilLån

Er du BoligBank 360 eller 365 kunde i Nykredit, kan du få et VIP BilLån til en særlig fordelagtig rente.