Huspriserne bliver ved med at stige

Der er dømt prisstigninger på ejerboliger fra Nordjylland til Bornholm, når økonomerne kigger i krystalkuglen. I 2017 ventes stigningen på landsplan at lande på 4,2 procent, mens farten tager lidt af de kommende år.

Husejere i hele landet kan se frem til, at boligen stiger i værdi de kommende år. Det viser Nykredits boligprisprognose, der med udgangspunkt i bl.a. samfundsøkonomien og renteniveauet giver en indblik i, hvor boligpriserne er på vej hen. Og det går opad. 

Fra Nordjylland til Bornholm - huspriserne fortsætter deres optur i alle landsdele.

Mira Lie Nielsen, boligøkonom i Nykredit

”Fra Nordjylland til Bornholm - huspriserne fortsætter deres optur i alle landsdele. Det skyldes, at danskerne har en sund økonomi- mange har fast arbejde og oplever, at lønnen stiger. Samtidig er renterne lave, og en almindelig dansk familie kan derfor købe hus for mere”, siger Mira Lie Nielsen, boligøkonom i Nykredit, og fortsætter:

 

”Det er ikke kun prisen på lejlighederne i de store byer, der vil opad. På villavejen og landevejen stiger priserne også. Hele Danmark er med på opsvinget – og det kan mærkes på den pris, som husene handles til. I områder, hvor det for nogle år siden var svært at få arbejde, har virksomhederne vokseværk, og det spreder positive bevægelser på boligmarkedet rigtig mange steder,” siger Mira Lie Nielsen.

 

Nykredit er Danmarks største kreditgiver med kontakt til mere end 1 million kunder. Via Totalkredit-samarbejdet står Nykredit for 2 ud 3 lån i landdistrikterne og er til stede i hele landet.

 

Længste stabile periode siden 2007

Ifølge prognosen vil huspriserne på tværs af alle landsdele stige fra 2017 og frem til 2019. Dermed har der været stigninger på landsplan fra starten af 2016 til slutningen af 2019. Vi skal helt tilbage til starten af 2003 til slutningen af 2007 for at finde en længere periode med stabilt stigende huspriser på tværs af landet.

Selvom det hæsblæsende Københavnske ejerlejlighedsmarked til stadighed får megen opmærksomhed, så er virkeligheden, at husejere og boligsøgende i alle dele af Danmark mærker, at boligmarkedet er i fremgang.

Mira Lie Nielsen, boligøkonom i Nykredit

”De berømte ringe i vandet er en realitet. Selvom det hæsblæsende Københavnske ejerlejlighedsmarked til stadighed får megen opmærksomhed, så er virkeligheden, at husejere og boligsøgende i alle dele af Danmark mærker, at boligmarkedet er i fremgang”, siger Mira Lie Nielsen.

 

På landsplan forventer Nykredit en fremgang i huspriserne på 4,2 procent i år aftagende til ca. 2,5 procent i både 2018 og 2019. De største prisstigninger vil stadig finde sted i omkring de store byer – herunder særligt hovedstaden. Men forskellen i prisvæksten på tværs af landet vil generelt blive reduceret i prognoseperioden. Det skyldes primært, at vi forventer, at den stærke prisfremgang i de største byer vil aftage til et mere lunt tempo, mens prisvæksten vil tage lidt til i områderne uden for de større byer. Det er også forklaringen på, at vi forventer, at fremgangen i huspriserne for landet samlet set vil aftage frem mod udgangen af 2019.

Se hele prognosen - også for din landsdel

Læs mere: Vi låner ud i alle egne - også i dit postnummer

Relaterede Artikler

Artikel | 3 min

Boligejere i alle kommuner finder livrem og seler frem

De fastforrentede lån vinder frem blandt boligejere i alle landets kommuner, viser en gennemgang af boligejeres lån i Totalkredit.
Artikel | 3 min

Flytte hjemmefra? 10 råd til den første økonomi

Når man som ungt menneske står foran at skulle flytte hjemmefra, er der mange ting at overveje. Chefspecialist i Nykredit, Camilla Schjølin Poulsen giver her 10 råd med på vejen.
Artikel | 3 min

Spændende år for Københavns boligmarked

Flere faktorer end normalt kommer til at præge prisudviklingen på boligmarkedet i København det kommende år.