Nykredit klar med konti til hjemløse

Nu kan hjemløse få en bankkonto med et hævekort i Nykredit – også selvom der ikke er en fast adresse at sende kort og pinkode til. En ny aftale mellem Finans Danmark og Kommunernes Landsforening har gjort det muligt at håndtere kort og konti til kunder uden fast adresse.

Ingen adresse, ingen bankkonto. Sådan har det været hidtil, for uden en adresse har bankerne ikke kunnet sende kort og pinkode af sted. Samtidig skal den faste adresse bruges til at registrere og legitimere kunden i forhold til hvidvaskreglerne.

 

Men nu har Finans Danmark og Kommunernes Landsforening lavet en ny aftale, om hvordan bankerne må håndtere kort og konti, når kunden er hjemløs, fx ved at oprette en midlertidig adresse på et herberg eller på kommunen, hvor hævekortet kan sendes til. Det gør, at hjemløse nu kan få en konto til fx kontanthjælpsudbetalinger.

 

Mere sikker hverdag for hjemløse

Muligheden for at få en konto kan være vejen til en mere sikker hverdag som hjemløs. Med en konto og et hævekort bliver behovet for at have kontanter på sig nemlig mindre.

 

”Den nye aftale sikrer, at også medborgere uden fast bopæl kan få klaret deres betalingsbehov på en god måde i en stadig mere digital verden. Det bakker vi selvfølgelig op om”, siger Anders Jensen, der er koncerndirektør i Nykredit.

Relaterede Artikler

Artikel | 5 min

Kig i krystalkuglen: Sådan bliver boligmarkedet i 2019

Huspriserne vil stadig stige i 2019, men det går ikke så hurtigt længere. Læs boligøkonom Mira Lie Nielsens prognose for boligmarkedet i år og få hendes tip, hvis du overvejer at købe hus eller lejlighed i 2019.
Artikel | 3 min

Priserne på ejerlejligheder falder i København

I en helt ny boligprisprognose forventer Nykredit for første gang i seks år, at priserne på ejerlejligheder falder i Købehavn og i Aalborg.
Artikel

Hvad gør jeg med min indefrosne boligskat?

Tre gode argumenter for, hvorfor du skal betale din indefrosne boligskat i 2021, og tre lige så gode argumenter for, hvorfor du skal vente.