Nykredit klar med konti til hjemløse

Nu kan hjemløse få en bankkonto med et hævekort i Nykredit – også selvom der ikke er en fast adresse at sende kort og pinkode til. En ny aftale mellem Finans Danmark og Kommunernes Landsforening har gjort det muligt at håndtere kort og konti til kunder uden fast adresse.

Ingen adresse, ingen bankkonto. Sådan har det været hidtil, for uden en adresse har bankerne ikke kunnet sende kort og pinkode af sted. Samtidig skal den faste adresse bruges til at registrere og legitimere kunden i forhold til hvidvaskreglerne.

 

Men nu har Finans Danmark og Kommunernes Landsforening lavet en ny aftale, om hvordan bankerne må håndtere kort og konti, når kunden er hjemløs, fx ved at oprette en midlertidig adresse på et herberg eller på kommunen, hvor hævekortet kan sendes til. Det gør, at hjemløse nu kan få en konto til fx kontanthjælpsudbetalinger.

 

Mere sikker hverdag for hjemløse

Muligheden for at få en konto kan være vejen til en mere sikker hverdag som hjemløs. Med en konto og et hævekort bliver behovet for at have kontanter på sig nemlig mindre.

 

”Den nye aftale sikrer, at også medborgere uden fast bopæl kan få klaret deres betalingsbehov på en god måde i en stadig mere digital verden. Det bakker vi selvfølgelig op om”, siger Anders Jensen, der er koncerndirektør i Nykredit.

Relaterede Artikler

Artikel | 4 min

Boligpriser bremser op - men gør markedet sundere

Priser på ejerlejligheder i København har vist markant svagere stigningstakt på pris og handelsaktivitet. Bolig –og formueøkonom Mira Lie Nielsen ser udviklingen som et sundhedstegn og forventer fortsat prisstigninger.
Artikel | 3 min

Yngre boligkøbere vælger sikre lån

Sikre lån beskytter mod faldende boligpriser – og det benytter stadig flere yngre boligkøbere sig af, viser tal fra Totalkredit.
Artikel | 3 min

Se de lån, sommerhusejerne vælger

I 2017 blev det muligt at finansiere sommerhuset med helt op til 75 procent realkreditbelåning, og det vælger 7 ud af 10 sommerhusejere at gøre. Se, om det også er en god ide for dig.