Hvad kan din opsparing gøre for dig?

Mange undlader at investere deres opsparing, fordi de er nervøse for at tabe penge, men omvendt tænker de færreste over, at de faktisk taber penge på, at pengene står kontant.

Hver dansker har, iflg. Nationalbanken, i gennemsnit 142.300 kr. stående i banken. Penge, der i nuværende lavrentesituation bliver mindre værd, jo længere de står til næsten 0% i rente.

Så meget kan dine penge være værd

Selvom det lave renteniveau er godt for boligejerne, er det mindre godt, hvis man sætter sine penge i banken. Så har du et større beløb stående bør du overveje at investere dem i stedet – fx i Nykredit OpsparingsInvest. Ser man udviklingen over en 10 årig periode er der en forskel på hele 44.476 kr. i vores eksempel.

Læs mere om Nykredit OpsparingsInvest

Når vi ser på alternativer til et indlån med 0% i rente og sammenligner med fx Nykredit OpsparingsInvest, Lav risiko, er det vigtigt at huske, at der er tale om en højere risiko med et markedsrenteprodukt som OpsparingsInvest. Det er prisen, man betaler, for at opnå muligheden for et positivt afkast i det aktuelle marked. 
Derfor er det altid vigtigt, at du får den rette rådgivning og får klarlagt din risikoprofil, før du tager beslutning, om hvordan du vil placere din formue.

 År

Så meget er dine penge værd, hvis du sætter dem ind på en almindelig indlånskonto 

Så meget mere er dine penge værd, hvis du investerer dem i Nykredit OpsparingsInvest

2017 (startsaldo) 142.300 kr. 142.300 kr
2019 136.664 kr. 145.793 kr.
2022 128.627 kr. 151.195 kr.
2027 116.169 kr. 160.645 kr.

Beregningerne er vejledende og under følgende forudsætninger: Inflation: 2%, IndlånsKonto: 0% p.a. , Nykredit OpsparingsInvest: Risiko lav - gennemsnitlig afkast på 3,22%, som er det gennemsnitlige afkast for de sidste 10 år. Se de historiske afkast her.
Oplysninger i materialet om tidligere afkast, simulerede tidligere afkast eller forventede, fremtidige afkast kan ikke anvendes som en pålidelig indikator for fremtidige afkast, og afkast kan blive negativt. Oplysninger i materialet om kursudvikling kan ikke anvendes som en pålidelig indikator for fremtidig kursudvikling, og kursudviklingen kan blive negativ. Såfremt materialet indeholder oplysninger om en særlig skattebehandling, skal investorer være opmærksomme på, at skattebehandlingen afhænger af den enkelte investors individuelle situation og kan ændre sig fremover. Såfremt materialet indeholder oplysninger baseret på bruttoafkast, kan gebyrer, provisioner og andre omkostninger påvirke afkastet i nedadgående retning.

Investér dine penge

  • Jobskifte
  • Køb og salg af bolig
  • Arver
  • Salg af virksomhed
  • Når børnene flytter hjemmefra
  • Overgang til pension

Vores anbefaling er, at du inveterer den del af din opsparing, som ikke skal bruges indenfor få år. Særligt i en situation som nu, hvor renten er lav, er det værd at overveje hvordan du kan skabe afkast på din opsparing.

Ligesom boligen og din pension varierer dit opsparingsbehov typisk gennem hele livet, men nogle af de situationer, hvor det altid er relevant at overveje at investere er:

Spare op eller investere?

Investeringer kan altid tilpasses netop dine ønsker til afkast og risiko. Men om investering som alternativ til opsparing er det rigtige for dig, afhænger af hvornår du skal bruge pengene, hvilke penge du vil investere og hvilken risiko, som du vil tage. Investering kan være det mest fornuftige, hvis du sparer op til en jordomrejse om 3 år, men skal du bruge pengene på en ny bil eller en større fest allerede om et halvt år, skal du måske vælge ikke at investere.

Vigitgste overvejelser, når du skal investere

Det er vigtigt, at du forholder dig til din samlede formue, både når du sparer op, og når du begynder at tære på formuen. De rigtige valg, har betydning for, hvor lang tid, du kan få pengene til at strække.

Bo Jensen Schmidt, chefanalytiker i Nykredit

Få rådgivning

Kontakt os, og få råd og vejledning til, hvordan du får den sammensætning af din formue, som passer til netop din situation og dine behov.