Regnskabssæson: Europæisk indtjening brager i vejret

I USA stiger indtjeningen i første kvartal med 18 procent for de knap 2.000 største selskaber, der ind til videre har aflagt regnskab. Blandt europæiske selskaber er indtjeningsvæksten mere end dobbelt så høj.

Danmarks mest værdifulde selskab og danskernes favoritaktie, Novo Nordisk, fremlagde her til morgen regnskab med positive overraskelser over det meste af linjen. 

Og de positive overraskelser er kendetegnede for selskabernes regnskaber i årets første kvartal, både i Europa og i USA, vurderer chefanalytiker i Nykredit Markets, Michael Drøscher Jørgensen. 

- Blandt de største 1.900 amerikanske selskaber, som indtil videre har aflagt regnskab, stiger salgsvæksten med knap otte procent, mens indtjeningsvæksten stiger med næsten 18 procent. Det er en overraskende positiv udvikling. Og endnu stærkere er det i Europa, hvor salgsvæksten stiger med 11 procent, mens indtjeningsvæksten stiger med hele 40 procent, siger Michael Drøscher Jørgensen. 

Bør ikke overfortolkes

Han påpeger dog, at man passe på med ikke at overfortolke de gode resultater.

- Når vi taler om salgs-og indtjeningsvækst sammenligner vi med samme kvartal året før, altså første kvartal 2016, som var en svag periode før salg og indtjening igen begyndte at skyde i vejret efter flere kvartaler med tilbagegang. Og det får naturligvis det seneste kvartal til at tage sig bedre ud, siger Michael Drøscher Jørgensen, som også tilføjer at den øgede indtjening i Europa også skyldes en gunstig valutakursudvikling i euro versus dollar. 

Generelt er indtjeningsvæksten højeste i råvare- og energiselskaber, som efter en længere periode med faldende indtjening, nu er kommet på fode igen. Også IT og teknologi fortsætter tendensen med en vækst i både salg og indtjening, der ligger væsentligt over det globale gennemsnit, hvilket bekræfter Michael Drøscher Jørgensen og hans kollegaer i Nykredit i deres positive syn på sektoren.   

Nykredit fastholder sin overvægt af sektorerne IT/teknologi, Sundhed og Stabilt Forbrug. 

Michael Drøscher Jørgensen

Chefanalytiker i Nykredit

Ekspert på danske aktier og ansvarlig for sektorstrategier i Nykredit Markets.

Relaterede Artikler

Forbrug | 4 min

Køb kaffe og ketchup

Er væksten alligevel ikke så høj som vi gik rundt og troede? Og hvad vil det i så fald betyde for forbruget? Og for dig som investor?
Økonomi | 2 min

Chefstrateg: Derfor tror vi mere på Europa end USA

En handelskrig vil ramme Europa hårdere end USA, men chefstrateg Frederik Engholm tror ikke desto mindre mest på Europa, hvor virksomhedernes lønudgifter vokser langsommere end i USA, og hvor økonomien generelt har mere at gå på.
Aktier | 3 min

Chefstrateg: slæk sejlene

Det økonomiske opsving løjer af, og det kan give uro på de finansielle markeder indtil investorerne finder ud af, hvilket ben de skal stå på.