Dét læser chefstrategerne i sommerferien

‘You can check out anytime you like - but you can never leave’. Nykredits chefstrateger og økonomer klarer ikke helt at lægge økonomi-studierne fra sig i sommerferien.

Efter et år med blinkende tal og grafer på skærmene, hektiske arbejdsdage og en tilsyneladende endeløs strøm af analyser, kommentarer og hurtige nyheder, står sommeren atter for døren for Nykredits chefstrateger og økonomer, som kan se frem til roligere morgenstunder, længere dage med familien og mere tid til venner, forlystelser, fordybelse og afslapning.

Men for Nykredits chefstrateger og økonomer er sommerferien også en mulighed for at blive klogere på det, de arbejder med til daglig, fordi der er tid til at læse, ikke bare skimme, nogle af alle de bøger, som i årets løb skubbes i baggrunden af the Financial Times og de seneste analyser fra Deutsche Bank og Credit Suisse.

Men hvilke bøger tager de så med sig på stranden, i sommerhuset og på udlandsrejsen?

Klaus Dalsgaard

Chefstrateg i Nykredit

Jeg har lige været på Roskilde Festival og går fortsat og tygger på teksterne af rapperen Emil Stabil, som jeg forsøger at tekstanalysere (smiler). Det kan jeg dog næppe få hele sommeren til at gå med, så i sommerhuset skal jeg læse Bedraget af Charlotte Langkilde, en moppedreng af en bog om Nordisk Fjer-skandalen, som jeg så småt er gået i gang med. Og så skal jeg også læse Exponential Organizations, af Salim Ismail, en bog om hvordan en ny type virksomheder ved hjælp af teknologi, algoritmer og big data tilsyneladende opnår bedre resultater, hurtigere, end de fleste traditionelle virksomheder.

Frederik Engholm

Chefstrateg i Nykredit

Min sommerferielæsning afhænger ret meget af om min fem uger gamle dreng bliver mere stille som ugerne går. Ellers bliver det nok bare Hodja fra Pjort med min 4-årige datter Eva. Ellers håber jeg at komme videre med Garry Kasparovs Winter is Coming - om alt det der er i vejen med Putins Rusland. Og så har jeg på Amazon for nylig købt After Europe af Ivan kastrev – en kritisk analyse af det splittede Europas fremtid under flygtningekrisen. Jeg håber også at få læst All Measures Short of War: The Contest for the Twenty-First Century and the Future of American Power – en bog om global sikkerhedspolitik under Trump skrevet af den amerikanske sikkerhedspolitiske forsker, Thomas Wright. Og bliver det en god læse-sommer får jeg også læst Jonathan Franzens Frihed - det er en stor mangel, at jeg ikke har gjort det før.

Frederik Romedahl Poulsen

Analytiker i Nykredit Markets

Lige nu har jeg den amerikanske filosof John Rawl’s bog En teori om retfærdighed fra 1971 på programmet. Værket er en klassiker inden for politisk filosofi og har tydeligvis haft en stor indflydelse på Macrons visioner for fransk politik. Macron er også filosofi-uddannet. Rawls opstiller et argument for, at økonomisk ulighed kun er retfærdig, hvis det kommer de dårligst stillede til gode. Det er direkte i tråd med de arbejdsmarkedsreformer Macron ønsker at rulle ud i Frankrig, og jeg tror på, at Macrons filosofiske baggrund er væsentlig for at forstå ham som præsident. Så den glæder jeg mig til at få læst.

Jeppe Borre

Seniorøkonom i Nykredit

Jeg glæder mig til at komme i gang med Revolution af Émmanuel Macrons, Frankrigs nyvalgte præsident, som efter sigende har nogle højaktuelle betragtninger. Og så har jeg faktisk aldrig fået læst Thomas Pikettys Kapitalen i det 21. århundrede. Det er en bog, som jeg i længere tid har glædet mig til, men ikke fået åbnet. Aktuelt er jeg næsten færdig med to bøger på samme tid, den 3.000 siders lange Ken Follett-trilogi, som vandrer op gennem det politiske miljø i 1. og 2. verdenskrig og den kolde krig samt Min mormor hilser og siger undskyld i den mere humoristiske afdeling. Får jeg tid til overs fra malerprojekter, vægnedrivning og indflytning i vores nye hus, står Kongens Fald af Johannes V. Jensen, som jeg har arvet fra min farfar, og kalder i reolen. Men jeg tipper, at den får lov at kalde lidt endnu.

Relaterede Artikler

Investering | 4 min

Tre investeringsråd før sommerferien

Bør du læse Jussi Adler-Olsen eller Børsen i sommerferien? Og hvor aktivt bør du pleje dine investeringer? Chefanalytiker i Nykredit Bo Jensen Schmidt har nogle råd.
15 min

Sådan arbejder chefporteføljeforvalteren i sommerperioden

Når der om sommeren er stille om de børsnoterede selskaber kan det give mulighed for at møde virksomhederne og forstå deres forretning bedre.
Investering | 2 min

Lettere at være dansk investor

Lørdag den 1. juli 2017 trådte nye regler i kraft, der skal gøre det bedre at være investor i Danmark og i EU.