Slut med skyfri himmel på de finansielle markeder

Flere udfordringer forude og mere ustadige udsigter får Nykredit til at anbefale investorer at skære ned på aktier og tanke op i obligationer i stedet. Toppen kan være bag os, vurderer chefstrateg Frederik Engholm.

What goes up must come down. Efter en stærk periode for globale aktier med stigende erhvervstillid og flere positive politiske signaler, ser de økonomiske udsigter nu mere ustadige ud. Det vurderer chefstrateg i Nykredit, Frederik Engholm, der med sine kollegaer i Nykredit Markets anbefaler kunder at reducere andelen af aktier i deres porteføljer og øge andelen af obligationer tilsvarende.

- Efter en periode med stærke takter ser de fremtidige udsigter nu mere sløret og tvetydige ud. Optimismen er høj blandt investorer, men samtidig skal der nu meget til at overraske positivt og flere af de faktorer, der har løftet markedet har nu udspillet deres rolle. Den globale erhvervstillid er steget henover sommeren, men vi tror ikke, at væksten kan stige meget længere og i Europa ser vi allerede tegn på, at toppen er nået, siger Frederik Engholm.

Også i USA kan toppen være nær, selv om væksten kortvarigt kan stige efter en periode med lavere økonomisk aktivitet end normalt på grund af orkanødelæggelserne i august og september. Udsigterne til en omfattende amerikansk skattereform har den seneste tid hjulpet amerikanske aktier i vejret, men Frederik Engholm tror, at forhandlingerne kan trække ud, og at den endelige reform ikke vil kunne leve op til de forventninger markedet lige nu har til den. Heller ikke i Kina er der udsigt til øget vækst, og så gør konflikten i Catalonien ikke det hele bedre. 

Vi har haft en god periode, men som det ser ud nu kan opturen næppe fortsætte. Vi reducerer derfor vores andel af aktier og anbefaler kunder at gøre det samme.

Frederik Engholm

- Alt i alt ser vi et mere udfordrende investeringsscenarie fremadrettet, der i ringere grad end hidtil vil være understøttende for aktiemarkederne. Vi har haft en god periode, men som det ser ud nu kan opturen næppe fortsætte. Vi reducerer derfor vores andel af aktier og anbefaler kunder at gøre det samme, siger Frederik Engholm.

Nykredit har hidtil anbefalet en overvægt af aktier i forhold til hvordan markedet generelt investerer (benchmark). Med de nye udsigter anbefaler Nykredit en aktieandel som har samme vægt som markedet generelt (neutral vægt). 

Frederik Engholm

Chefstrateg i Nykredit

Ekspert i global økonomi, politik og markeder. Oversætter globale begivenheder til danskerne og viser, hvordan de navigerer sikkert gennem kapitalmarkedernes konstante turbulens.

Relaterede Artikler

Artikel | 3 min

Husk skatten før nytåret

Det kan betale sig at give fradrag, pension og investeringer et tjek før nytår.
Artikel | 3 min

Danskere overser investeringsmuligheder – og det kan blive dyrt

Danmarks nye investeringsmulighed, aktiesparekontoen, er en lukrativ platform til investering. Men bl.a. manglende tillid til investeringsmarkederne holder danskerne tilbage fra investering, viser ny undersøgelse.
Artikel | 3 min

Få mere i afkast med den nye aktiesparekonto

Til nytår får danskerne en helt ny investeringsmulighed – ”aktiesparekontoen” – som er søsat af Folketinget. Lavere skat og nem årlig skatteafregning er grundstenene, og det er en oplagt start for begynderinvestoren.